Inspiratiebijeenkomst De Stijl i.s.m. Museum Dr8888 op 8 juni 2017

Het kan je niet ontgaan zijn: 2017 is het jaar van De Stijl en Dada beweging. De Stijl beweging wilde richting geven aan een nieuwe wereld, die van het moderne leven in de twintigste eeuw. Leden als Theo van Doesburg, Piet Mondriaan, Gerrit Rietveld en Bart van der Leck kunnen gezien worden als revolutionaire innovators. Ze streefden naar een radicale hervorming van de kunst, die gelijk opging met de technische, wetenschappelijke en sociale veranderingen in de wereld.

De Stijl ontstond op de puinhopen van WO I. Die verwoestende oorlog zorgde voor een technologische en industriële innovatie en nieuwe denkrichtingen en ideeën op het gebied van kunst, vormgeving en kleurgebruik. Van Doesburg streefde naar, wat je nu een Open Innovatie zou noemen. Hierin stond samenwerking tussen kunstenaars, ontwerpers en architecten centraal om een vrolijke, optimistische, ‘beeldende’ invloed op het hele leven uit te oefenen. De mannen van De Stijl mogen met recht de gamechangers van die tijd genoemd worden!

100 jaar later staat Drachten nog barstensvol innovatieve kracht. Wat is de overeenkomst tussen de tussen de innovators van toen en de gamechangers van nu? Hoe kunnen ondernemers zich laten inspireren door De Stijl beweging? Het Innovatiehuis Drachten (IHD) en Museum Dr8888 nodigen je van harte uit voor de inspiratiebijeenkomst op 8 juni aanstaande in het Atrium van Museum DR8888 om dit nader te ontdekken.

Het programma
15.00 – 15.30 uur Inloop met koffie en thee
15.30 – 15.35 uur Welkom door Innovatiehuis Drachten en Paulo Martina
15.30 – 15.45 uur Paulo Martina, dir. Museum DR8888: De Innovatieve Kracht van De Stijl
15.45 – 16.00 uur Lammert Stavast, creatief ondernemer (Multicopy)
16.00 – 16.30 uur Daan Levy, ondernemer, uitvinder, ontwerper en kunstenaar
16.30 – 17.00 uur Rondleiding in museum en bezoek aan woning Theo van Doesburg
17.00 uur Informele afsluiting met borrel

Meld je aan via info@innovatiehuisdrachten.nl