Succesvolle groei- en Innovatiemotor krijgt vervolg en zoekt innovatieve ondernemers!

Innovatie begint met een idee voor een (nieuw) product, proces of nieuwe dienst. Maar wat is er voor nodig om het idee verder uit te werken, is er überhaupt markt voor, hoe kan ik een prototype ontwikkelen, wat zijn de kosten, hoe implementeer ik het idee of product in de organisatie? Allemaal vraagstukken die ondernemers kunnen hebben wanneer ze innoveren.

Het Innovatiehuis Drachten is op zoek naar organisaties met innovatievraagstukken. Wij bieden deze bedrijven een intensieve en inspirerende 2-daagse sessie waarin we je onder professionele begeleiding en met praktische instrumenten vooruit helpen bij het aanpakken van je innovatievraag. In het afgelopen jaar gingen 4 bedrijven uit Drachten je voor. Op 5 en 6 april gaat de eerste ronde van de Groei- en Innovatiemotor van start. Er is ruimte voor maximaal 5 bedrijven. Meld je dus snel aan!

Camilo Behage van Emmelkamp Bv was één van de deelnemers en is de ontwikkelaar van ‘The HUG’; een unieke infraroodsauna in een half open opstelling volledig gemaakt van gerecycled materiaal. Hoe zorgen we er voor dat we het product verkopen? In de 2daagse sessie kwam Camilo samen met zijn team tot een verdieping op die centrale vraag. “Hoe laten we mensen ervaren hoe belangrijk het is om tot jezelf te komen en voor ontspanning te zorgen?

Vanuit die vraag zijn we onder begeleiding van het Innovatiehuis en Concept7 in 2 dagen gaan bouwen aan de vermarkting van The Hug. We hebben hier dankzij het proces en alle werkopdrachten een hele mooie oplossing voor gevonden. Afgelopen week hebben we met trots onze ‘HUG’ gelanceerd! Het project heeft ons veel gebracht. We waren zo intensief bezig met productontwikkeling, dat we nauwelijks tijd hadden om wat langer bij zaken stil te staan. Tijdens de 2 intensieve dagen staat de telefoon en de mail uit, je komt helemaal tot de kern van je vraagstuk en stapt volledig uit de waan van de dag. Het enthousiasme en het vuur voor ons product is weer helemaal opgelaaid!”

Ben je benieuwd of jouw vraag of uitdaging past bij de groei- en innovatiemotor? Sandra Pot (Innovatiehuis Drachten) en Jos de Jong (Concept7) komen graag langs om je te voorzien van een nadere toelichting.