Innovatiecafé 28 maart 2019 met Onno Hoitinga: digitalisering als aanjager innovatie

Spreker Onno Hoitinga (hoofd van de afdeling Male Grooming Philips Drachten) vertelt over ‘Digitalisering als aanjager van Innovatie’.
Digitalisering is overal en heeft onze economie en leefomgeving compleet veranderd. Het biedt oplossingen voor  maatschappelijke vraagstukken en volop kansen voor bedrijven. In Smart Industries worden alle spelers uit de maak- en dienstverlenende industrie (consumenten, bedrijven, toeleveranciers) via het Internet of Things aan elkaar gekoppeld en gaan continu informatie delen. 

In 2011 maakte Philips de beslissing om grote stappen te zetten in de digitale transformatie. Voor Philips bestond dit uit: het juist en slim omgaan met data, het gebruik van baanbrekende technologieën en het inrichten van slimme productiesystemen om zo laat mogelijk in het proces nog klantspecifieke elementen toe te voegen aan een product (mass customization). Al deze factoren hebben grote impact gehad op het ontwerpproces en de productiesnelheid. Onno Hoitinga vertelt hoe dit proces verloopt en welke uitdagingen Philips is tegengekomen in deze zoektocht naar vernieuwing. Locatie: Drachten. De exacte locatie wordt in de bevestiging van je aanmelding vermeld! Aanmelding kan via mail: info@innovatiehuisdrachten.nl.
Programma 
16.00 – 16.15 uur:       Inloop
16.15 – 16.20 uur:       Welkom door Innovatiehuis Drachten 
16.20 – 17.00 uur:       Onno Hoitinga: ‘Digitalisering aanjager innovatie’
17.00 – 17.15 uur:       Ruimte voor vragen en interactie 
17.15 – 18.00 uur:       Café en netwerken