Persbericht #hierhuistinnovatie: innovatieve slagkracht Smallingerland

In beweging voor de innovatieve slagkracht van Smallingerland

Op maandag 27 januari 2020 om 15.30 uur wordt in de Drachtster Sluisfabriek een nieuwe beweging gestart: #hierhuistinnovatie, een initiatief van Innovatiehuis Drachten. Binnen hierhuistinnovatie gaat de Smallingerlandse O3 – Ondernemers, Onderwijs en Overheid- samen aan de slag om de innovatieve slagkracht van deze organisaties te ontketenen en zo tot vernieuwingen te komen. Tijdens de lancering presenteert het Innovatiehuis Drachten de beweging met een nieuwe website en het ondertekenen van de intentieverklaring door ondernemers, diverse onderwijsinstellingen en de gemeente.

Naast een website die de groei van #Hierhuistinnovatie inzichtelijk maakt, krijgt de beweging ook vorm door een écht huis. Een 3d geprint tafelmodel gemaakt door leerlingen van ROC Friese Poort dat reist van Ondernemers naar Onderwijs en naar Overheid. Het huis wordt in korte tijd persoonlijk overgedragen van de ene O naar de andere O. De tijdelijke eigenaren van het huis vullen deze met kennis, ideeën, vragen en wensen. Want, uiteindelijk draait het InnovatieHuis om het verzamelen en inzichtelijk maken van een relevant netwerk en kennis. Op de bijbehorende website wordt de reis van het Huis in kaart gebracht. Ook hier zijn de leerlingen van ROC Friese Poort weer bij betrokken. De eerste reis van het InnovatieHuis gaat langs 25 representanten van de drie O’s. Na deze eerste cyclus wordt de balans opgemaakt en gaan deze 25 vooroplopers aan de slag met concrete projecten. Hierbij worden ze ondersteund door het Innovatieteam, bestaande uit vertegenwoordigers uit de O3 met veel affiniteit en ervaring met innovatie, vernieuwing en ondernemerschap.

Wethouder van o.a. Economische Zaken Robert Bakker overhandigt het huis tijdens het startevenement aan de eerste O(ndernemer). ”Inspirerend, concreet en ludiek”, zo noemt Bakker het initiatief van het Innovatiehuis. “Ik zie het grote belang van de verbinding tussen de 3 O’s, want het versterken van het kennis- en innovatieniveau bij MKB-ondernemers kun je niet alleen. Samen doen én samenwerken met het onderwijs en de overheid zijn ongelooflijk belangrijk!”

Meer informatie of meebewegen? Vanaf aankomende maandag is alle informatie te vinden op website www.hierhuistinnovatie.nl